Vesti Bele staze Srbije - RTS2 u 18:10, nedelja 24.11.2013

Bele staze Srbije - RTS2 u 18:10, nedelja 24.11.2013

| 24.11.2013. | rts.rs
dule korac 3

Neporopustite večerašnju emisiju "Bele staze Srbije" autora Duška Koraća koja se emituje (nedelja 24.11.2013.) u 18:10 na kanalu RTS2. Repriza u 01:33.

Do početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ostalo je još 80 dana. Ovog puta Srbija će imati delegaciju sa „A" normama za Soči, a stav Olimpijskog komiteta Srbije je da „nema više turizma o trošku države".

Osim bob posade, biatlonaca i nordijaca, učestvovaće i najmanje tri srpska alpska skijaša. Pre svih Nevena Ignjatović u slalomu i veleslalomu, Marko Vukičević u tri discipline i Andrija Vuković u slalomu. Postoji šansa i da dva tinejdžera, Marko Stevović i Strahinja Stanišić izbore „A" normu za najveće sportsko takmičenje na svetu.

Ekipa RTS-a na čelu sa Duškom Koraćem posetila je naše zimske olimpijce na glečerskom treningu na Meltalu u Istočnom Tirolu u Austriji.

U emisiji će biti reči o skijanju, o tretmanu ovog sporta u Srbiji, životu skijaša svojevrsnih nomada, o šansama i nadama u Sočiju. Autor emisije preporučuje gledanje pre svega nesvakidašnjih planinskih predela ovog dela Austrije, ali i glečera Meltal prekrivenog snegom i okupanog jesenjim suncem. Saznaćete i za koliko novca i u kakvim uslovima možete boraviti na austrijskom snegu.

     Izvor: rts.rs   Autor emisije: Duško Korać

Komentari