Vesti Barselona, SPA - U toku je 49-ti Kongres Međunarodne skijaške federacije FIS

Barselona, SPA - U toku je 49-ti Kongres Međunarodne skijaške federacije FIS

Barcelona, SPA | 03.06.2014. | fis-ski.com
fiskongresbarselona2014logo

U toku je 49.ti FIS Kongres koji se od 01. do 06. juna 2014. održava u Barseloni u Španiji, na kome učestvuju predstavnici koji dolaze iz 77 različitih zemalja sveta među kojima i Srbije.

Na ovom Kongresu Srbija ima dva predstavnika, a to su Milan Božić - Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije i Stevan Marinković - član potkomiteta za pravila alpskog skijanja i alpskih staza (na slici).
Da se podsetimo, Srbija u podkomitetina FIS-a ima svoje predstavnike, a to su:
- Šabanović Srđan – član potkomiteta za pitanja dečjeg skijanja
- Stojanović Dragor – član komiteta za rekreaciono skijanje
- Jelisijević Radojko – član cross-country komiteta za pravila i kontrolu

- Božić Milan – novi predlog člana potkomiteta za Evropa Kup
- Radivojević Vladeta – novi predlog člana za Snowboard komiteta

Na svakom FIS Kongresu, predsjedavajući Odbora podnosi pismeni izveštaj o aktivnostima FIS Komiteta i FIS pod-komiteta u periodu između dva Kongresa koji se objavljuje u obimnoj "Knjizi izveštaja".
Ove godine "Knjiga izveštaja" je dostupna u elektronskoj verziji. Da biste pregledali izveštaj između FIS kongresa u Kangwonglandu u Koreji 2012. i ovog kongresa u Barseloni 2014.godine, kliknite na ovaj link: http://touchline.digipage.net/fis/barcelona2014/

FIS Kongres se održava svake druge godine i na njemu se donose najvažnije odluke i planovi federacije za naredni period. Već prvog dana rada kongresa doneto nekoliko važnih odluka:
     - Bugarski grad Varna će prve nedelje juna 2015. biti domaćin FIS kalendarske konferencije.
     - Predstavnici Komisije sportista imaće svog predstavnika u FIS Koncilu-savetu, ali u svojstvu posmatrača.
     - FIS Alpine Ski World Junior Championships 2016 - Svetsko juniorsko prvenstvo u alpskom skijanju 2016 će se održati u Rusiji u Sočiju.

     - FIS Junior Grass Skiing World Championships 2015 - Svetsko juniorsko prvenstvo u skijanju na travi 2016 će se održati u Češkoj u mestu Štitna nad Vlari.

Izbor domaćina FIS Prvenstva sveta u Nordijskim i Alpskim disciplinama 2018. i 2019. godine će se održati u četvrtak 5. juna 2014.godine.

 

Komentari