Vesti Baqueira Beret, ESP - 62. Svetsko prvenstvo novinara skijaša, SCIJ 2015

Baqueira Beret, ESP - 62. Svetsko prvenstvo novinara skijaša, SCIJ 2015

Baqueira Beret, ESP | 16.03.2015.
baqueira beret 50 anys i continua sumant mes i mes esquiadors 1

Svetsko prvenstvo održano je od 7. do 14. marta 2015 u Španiji, u skijaškom centru Bakeira-Beret u Pirinejima, Španija, a u okviru Svetskog udruženja novinara skijaša - SCIJ (www.scij.info). To je veoma uticajna organizacija (klub) koja okuplja novinare iz čitavog sveta, prvenstveno onih koji se bave praćenjem zimskih sportova.

Srpski tim na takmičenjima u Španiji su činili Zoran Živkov (Top speed), Milan Bošković (B92) Mirko Milićević (TAG medija), Nataša Mančić (RTS- Radio Beograd), Bojana Pepić i Dubravka Marković (RTS- Radio Beograd 1) kapiten tima.

 

Tokom ovog novinarskog prvenstva u španskom ski centru Baqueira-Beret održana je i generalna skupština Svetskog udruženja novinara SCIJ na kojoj je velikom većinom glasova  odlučeno da se naredno Svetsko prvenstvo u skijanju za novinare održi na Kopaoniku od 5. do 12. februara 2016.

-----------------------------------------

I pored podrške države, odustalo se od organizacije ovog prvenstva u Srbiji, jer nije sakupljen novac za neophodan budžet zbog teške ekonomske situacije i nezainteresovanosti sponzora u Srbiji.

Te 2016, prvenstvo je održano u Sestriereu u Italiji.

 

Galerija slika

Komentari