Vesti Aspen - Pobeda Katrin Cetel u slalomu

Aspen - Pobeda Katrin Cetel u slalomu

Aspen, USA | 25.11.2012. | B92
tinaaspen251120122

Austrijska skijašica Katrin Cetel pobedila je na drugom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u američkom Aspenu. Cetelova je do svoje prve pobede posle skoro tri godine, a devete u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:42.46 minuta.

Drugo mesto, sa 67 stotinki zaostatka, zauzela je aktuelna osvajačica malog Kristalnog globusa u slalomu Marliz Šild iz Austrije, dok je treća bila vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze.

Posle prve runde Cetelova je imala 25 stotinki prednosti u odnosu na Tinu Maze, dok je Šildova bila samo pet stotih delova sekunde dalje. U nastavku iste tri skijašice su dominirale, a prvo je Šildova bila sjajna i tako bez problema preuzela vođstvo za više o sekunde od do tada vodeće Marije Hefl-Riš iz Nemačke, inače pobednice prvog slaloma sezone. Slovenka potom nije uspela da je nadmaši Šildove, ali je to pošlo za rukom Cetelovoj, koja je i tada bila ubedljivo najbolja.

Hefl-Rišova je trku završila na četvrtom mestu, ispred Šveđanke Marije Pietile-Holmner, Lene Dir iz Nemačke i domaće skijašice Mikaele Šifrin. Osmo mesto podelile su Finkinja Tanja Poutiainen i Mihaela Kirhgaser iz Austrije, dok je deseto vreme imala nemačka skijašica Kristija Gajger.

U generalnom plasmanu posle četiri trke vodi Maze sa 310 bodova, 50 više od Cetelove, dok je treća Hefl-Rišova sa 174 boda.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u kanadskom Lejk Luizu sledećeg petka, gde su na programu dva spusta i jedan superveleslalom. Naredni slalom zakazan je za 19. decembar u Oreu, u Švedskoj.


   Izvor: B92 | JT
   Foto: siol.net

Galerija slika

Komentari