Vesti Are - Pobeda Viktorie Rebensburg u veleslalomu

Are - Pobeda Viktorie Rebensburg u veleslalomu

Are, Sve | 19.12.2012. | B92
arewcdec12

Aktuelna osvajačica Kristalnog globusa u veleslalomu Nemica Rebensburg trijumfovala je na petoj trci sezone u toj disciplini, voženoj u švedskom Oreu. Rebensburgova je prvom pobedom u ovogodišnjem Svetskom kupu prekinula niz Slovenke Tine Maze koja je bila najbolja na prethodna četiri veleslaloma.

Nemica je trijumfovala ukupnim vremenom od 2:28.94 minuta, sa 62 stotinke prednosti u odnosu na Anu Feninger iz Austrije, dok je Maze bila treća.

Prvog dana takmičenja u Švedskoj ove sezone, Rebensburgova je povela posle prve vožnje, kada je imala više od sekunde prednosti u odnosu na Maze i Feningerovu. U drugoj vožnji, Feningerova je bez problema preuzela vođstvo kada je na nju došao red, da bi Slovenka bila odlična u gornjem delu staze, dok je u donjem izgubila dosta vremena i našla se iza Austrijanke. Na kraju, Rebensburgova je u prvom delu čak povećala svoju prednost, da bi umalo izgubila kontrolu, ali je nastavila sigurno i u cilju bila najbrža.

Četvrto mesto u Oreu zauzela je Francuskinja Tesa Vorli, ispred domaće skijašice Fride Hansdoter, Marije Hefl-Riš iz Nemačke i Austrijanke Eva-Marije Brem. Prvih deset kompletirale su još jedna miljenica domaće publike Džesika Lindel-Vikarbi, Tanja Poutiainen iz Finske i Austrijanka Katrin Cetel.

U Oreu je u četvrtak na programu slalom, dok je naredni veleslalom zakazan za 28. decembar u austrijskom Zemeringu.

 

Komentari