Vesti Are - Pobeda Mikaele Shifrin u slalomu

Are - Pobeda Mikaele Shifrin u slalomu

Are, Swe | 21.12.2012. | b92
aresl20122012

Američka skijašica Mikaela Šifrin (Mikaela Shifrin) došla je do svoje prve pobede u Svetskom kupu, pošto je bila najbolja na trećem slalomu sezone voženom u švedskom Oreu. Šifrinova je do prvenca došla u vremenu od 1:45.36 minuta, sa 29 stotinki prednosti u odnosu na domaću skijašicu Fridu Hansdoter.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze iz Slovenije, koja je tako povećala svoju prednost u odnosu na glavne rivalke.

Posle prve vožnje drugog dana takmičenja u Oreu, Hansdoterova je imala 15 stotinki prednosti u odnosu na Šifrinovu, dok je treća bila još jedna Šveđanka Marija Pietile-Holmner. Maze, koja je imala četvrto vreme u prvoj vožnji, u drugoj je bez problema došla do vođstva pre nego što su na red došle poslednje tri skijašice.

Pietile-Holmnerova je izgubila dosta vremena i završila je odmah iza Slovenke, da bi Šifrinova bila odlična i lako pretekla Slovenku. Na kraju, Hansdoterova jednostavno nije uspela da zaustavi sjajnu 17-godišnju Amerikanku na putu do najveće pobede u karijeri. Peto vreme imala je Kanađanka Erin Milzinski, ispred još jedne domaće skijašice Natali Eklund, Slovakinje Veronike Zuzulove Velez i Tanja Poutiainen iz Finske. Prvih deset kompletirale su Austrijanka Mihaela Hirhgaser i Švajcarkinja Vendi Holdener.

U generalnom plasmanu Maze sada ima 919 bodova, a slede je Nemica Marija Hefl-Riš sa 532 i Katrin Cetel iz Austrije sa 466. U poretku slaloma, Šifrinova je prva sa 196 bodova, 22 više od Hefl-Rišove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se 28. decembra slalomom u austrijskom Zemeringu.

Galerija slika

Komentari