Vesti Android aplikacija Ski Info Srbija - nova verzija za bezbednije sjkijanje

Android aplikacija Ski Info Srbija - nova verzija za bezbednije sjkijanje

| 21.02.2013. | skijanje.rs
2013 02 1412 33 2

Nova verzija aplikacije Ski Info Srbija donosi nove ski mape Kopaonika, Zlatibora i Stare planine. Pored osnovne namene, pružanja grafičkog pregleda rasporeda staza, ski liftova i objekata od značaja radi lakšeg snalaženja, mape imaju ogroman značaj u očuvanju bezbednosti skijaša kroz GPS pozicioniranje.

Ukoliko se nađete van uređene ski staze, bilo zbog loših vremenskih uslova, bilo zbog nepoznavanja planine i ne znate kuda dalje, možete uključiti GPS pozicioniranje na mapi i na taj način vrlo lako proveriti gde se nalazite i na koju stranu treba krenuti.

Nije mali broj situacija u kojima skijaši, najčešće zbog guste magle, skrenu sa uređenog dela skijališta i izgube osećaj gde se nalaze. U takvim situacijama treba odmah stati, ne skijati dalje nasumično i po pretpostavci, već se pozicionirati na ski mapi putem GPS-a i vratiti na uređeni deo skijališta.

U slučaju da niste u mogućnosti da se snađete na ovaj način, uvek vam ostaje opcija da kroz aplikaciju pozovete Gorsku službu spasavanja Srbije i pošaljete koordinate vaše pozicije, ili im objasnite detalje vašeg kretanja, a oni će reagovati brzo i efikasno jer su obučeni za rešavanje ovakvih situacija.

Mapa je interaktivna, što znači da je možete lako zumirati, pomerati ili rotirati. Možete uključiti mod za praćenje, pri čemu će vaša pozicija uvek biti u centru mape i pratiti vaše kretanje.

Tehnička napomena: Ski mape su realizovane kao sloj skijaških elemenata (staza, žičara i ostalih objekata od značaja) preko satelitskih Google mapa. Google je objavio da ima grešku na delu softvera koji upravlja mapama i koju će otkloniti u narednoj verziji, a koja se manifestuje kao pojava sivog ekrana umesto mape u specifičnom slučaju. Programskim rešenjem Ski Info aplikacije obezbeđeno je da korisnici ne dođu do ovog slučaja, ali ako se ova anomalija ipak dogodi, potrebno je restartovati aplikaciju u delu za upravljanje aplikacijama na vašem uređaju putem Force close opcije.
Za kontakt vam na raspolaganju stoji naša e-mail adresa androidjvm@gmail.com

Komentari