Vesti Alpsko skijanje - Veleslalom u Sent Moricu pripao Tesi Vorli

Alpsko skijanje - Veleslalom u Sent Moricu pripao Tesi Vorli

St Moritz, SUI | 15.12.2013. | b92.net
tesa vorli

Francuska skijašica Tesa Vorli slavila je na trećem veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa čiji domaćin je bio švajcarski Sent Moric. Vorlijeva je u poznatom ski centru ostvarila prvu pobedu ove sezone i to u ukupnom vremenu od 2:07.62 minuta.

Šveđanka Džesika Lindel-Vikarbi imala je drugo vreme, sa 37 stotinki zaostatka, dok je Tina Maze iz Slovenije na trećem mestu bila osam desetinki iza Vorlijeve.

Vorlijeva je u Sent Moricu odskijala sjajno i u prvoj i u drugoj vožnji, a u obe runde iza nje našla se Lindel-Vikarbi. Maze je mnogo napredovala u drugoj vožnji i tako došla do trećeg stepenika pobedničkog postolja, čime je izjednačila najbolji rezultat ove sezone, ostvaren prethodno u Leviju.

Austrijanka Katrin Cetel je imala četvrto vreme, ispred Anemon Marmotan iz Francuske i Šveđanke Marije Pietile-Holmner. Italijanka Nađa Fankini, Ana Feninger iz Austrije, Italijanka Frančeska Marzalja i Kajsa Kling iz Švedske našle su se među prvih deset drugog dana takmičenja u Švajcarskoj.

Švajcarkinja Lara Gut trenutno je vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 482 boda, ispred Marije Hefl-Riš iz Nemačke sa 461. U poretku slaloma, Lindel-Vikarbi je prva sa 212 boda, a sledi je Cetelova, koja je sakupila 146.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u utorak slalomom u francuskom Kurševelu.

Komentari