Vesti Alpsko skijanje - Uspeh Alekse Tomovića na Whistler Cupu

Alpsko skijanje - Uspeh Alekse Tomovića na Whistler Cupu

| 19.04.2017. | beoskiclub.com/
tomovic can2017 640x389

Aleksa Tomović, član i takmičar Beogradskog skijaškog kluba, je ostvario izvanredan rezultat u konkurenciji do 14 godina na prestižnim međunarodnim trkama u Kanadi 15. i 16.04.2017. - Whistler Cup.

Aleksa se za svoj plasman borio u konkurenciji od 130 takmičara pretežno iz Kanade, ali i iz Japana, Australije, Južne Amerike, Koreje itd.

U veleslalom trci, koja se održala 15.04.2017. Aleksa osvaja treće mesto (prvo mesto je predstavnik Japana, a drugo Australije). Na slalom trci, održanoj 16.04.2017., na stazi primerenoj težini svetskog kupa, Aleksa osvaja fenomenalno drugo mesto sa minimalnim zaostatkom od 0.08 sekundi za prvoplasiranim takmičarem iz Kanade.

Veliki uspeh našeg takmičara na najvećem dečijem takmičenju u Kanadi je potvrdio potencijal srpskog skijanja i perspektivu skijaškog sporta kod nas. Aleksinim uspehom su takođe bili zadivljeni i svi prisutni na Whistler cupu, a posebno su ponosni Srbi koji žive u Kanadi i koji su bili domaćini našeg tima.

Aleksa Tomović je najbolji i najtrofejniji skijaš u Srbiji, u konkurenciji do 14 godina, sa svim zlatnim medaljama osvojenim na trkama veleslalom i slalom discipline u Alpskom kupu Srbije, a takođe prate ga i odlični rezultati i medalje sa prestižnih međunarodnih trka u Italiji, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, u konkurenciji takmičara iz cele Evrope. Aleksa je član Beogradskog skijaškog kluba - BSK-a, kluba koji je višegodišnji i aktuelni ekipni prvak države.

 

Komentari