Vesti Alpsko skijanje - U prvom spustu sezone najbolji Beat Feuz

Alpsko skijanje - U prvom spustu sezone najbolji Beat Feuz

Lake Louise, CAN | 25.11.2017. | bihski.com
Lake Louise2017m 640x389

U Kanadi je konačno zahladilo čime su se stvorili idealni uslovi za spust trku Svetskog kupa ua alpskom skijanju za muškarce koja je vožena u subotu 25. novembra 2017. u ski centru Lejk Luis (Lake Louise). Jedino je prelamanje svetlosti delimično pogoršavalo vidljivost sa snegom na pisti.

Na ovom, prvom takmičenju sezone u brzinskim disciplinama pobedio je švajcarski skijaš Beat Feuz. Drugo mesto sa samo 9 stotinki zaostatka pripalo je olimpijskom pobedniku u ovoj disciplini, austrijancu Matthiasu Mayer-u.

Svoj najnoviji come-back imao je norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je to obeležio osvojenim trećim mestom.

Na ovoj spust trci je nastupio i najbolji srpski skijaš Marko Vukićević koji je zauzeo 37. mesto sa 2,41 sekunde zaostatka za vodećim, od 74 takmičara na startu.

Sutra, u nedelju, na programu je trka SUPER-G.

-----------------------

U prvoj trci Super-G za svjetski kup u ovoj sezoni, dominirao je norvežanin Kjetil Jansrud.

Austrijanci su slavili dvostruki uspeh. Drugi je stigao Max Franz (+0,28 sek), dok je treće mesto pripalo“veteranu“ Hannes Reichelt-u (+0,32 sek.).

Sneg je neprestano padao. Uz slabu vidljivost, tokom trke nakupile su se nove količine snega duž piste koje su usporavale vožnju. U tako teškim uslovima, srpski skijaš Marko Vukićević je sa startnim brojem 61 ostvario plasman na 54. mesto.

 

Komentari