Vesti Alpsko skijanje - Trkom u Soldenu počinje FIS Svetski kup

Alpsko skijanje - Trkom u Soldenu počinje FIS Svetski kup

| 19.10.2017. | bihski.com
SOLDEN LAST 640x389

Nova ski-sezona u alpskom skijanju koja se boduje za FIS Svetski Kup počinje krajem ovog meseca u Soelden-u u Austriji. Sezona počinje 28 oktobra (subota) trkom veleslaloma za dame, dok 29 oktobra (nedelja) takmičenje nastavljaju muškarci takođe u veleslalomu. Vreme starta je u 10:00 i 13:00.

Tokom sezone održaće se 72 takmičenja u 32 skijaska centra. U periodu od 9 do 25 februara 2018. održavaju se zimske Olimpijske igre u PyeongChang-u Južna Koreja.

Sportske novine prenose da ski-star Lindsey Vonn namerava da se takmiči protiv mušaraca. Tu je i povratak Anne Feninnger-Veith dok se aktuelni šampion Marcel Hirscher još oporavlja od nedavne povrede levog nožnog zgloba i njegov tačan datum starta u novoj sezoni se ne zna.

Stručna tela Međunarodne skijaške federacije (FIS) finalizovala su pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu u alpskom skijanju. Nema promena u većini pravila pod kojim se takmičenja održavaju osim što:

 - Ustanovljen je novi radius u GS-Veleslalomu i on će, umesto 35 m, ubuduće biti 30 m, kako je to ovog proleća i dogovoreno.
 - Radna grupa trenera za mušarce je odlučila da se ubuduće postavljači staza ne biraju i ne imenuju pre početka sezone. Umesto toga postavljač staze na nekom od takmičenja biće imenovan 5 dana pre nego što takmičenje počne. Ovo će, očekuje se, podići nivo prevencije da neki od timova vežbaju specifične kombinacije na specifičnim stazama (raspored kapija, nagib terena) pre takmičenja.

Kalendari
Objavljeni su nacrti dugoročnih kalendara takmičenja a predstavljen je i Kalendar takmičenja u Alpskim disciplinama za sezonu 2017/18. godine.

Grad Oslo (NOR) će imati svoj debi u organizaciji takmičenja Audi FIS Svetskog Kupa na Holmenkollenu (skijalistu iznad grada) gde se trka parallel slaloma održava 1. januara 2018. Courchevel (FRA) će biti domaćin paralell slaloma dok će Garmisch Partenkirchen (GER) organizovati dve trke spusta.

     Preuzmite kalendare ovde.     Izvor: BiHSki.com


Komentari