Vesti Alpsko skijanje - Trka legendi u centru Zagreba

Alpsko skijanje - Trka legendi u centru Zagreba

Zagreb | 18.11.2016. | croscij.wordpress.com
janica sk

Ove sezone slalomske trke Svetskog kupa u alpskom skijanju na Sljemenu voziće se 3. januara (skijašice) i 5. januara (skijaši). Ali pravi spektakl će biti trka legendi u samom centru Zagreba.

Trofej "Snježna kraljica" slavi 11. izdanje, a ovosezonsko će, po svemu sudeći, biti najspektakularnije do sada. Organizatori ove FIS trke Svetskog kupa u alpskom skijanju su pripremili veliko iznenađenje, jer se jedna od popratnih trka, ona u kojoj nastupaju skijaške legende, vozi u samom centru Zagreba.

Start slalomske Trke legendi zamišljen je na platou ispred Katedrale. Staza bi išla ulicom Tome Bakača, a cilj pored Manduševca. Staza bi bila dugačka oko 300 metara, dovoljno da se najveći skijaši i skijašice provezu na oduševljenje brojnih navijača. Proteklih godina na Sljemenu su skijali Alberto Tomba, Ingemar Stenmark, Franz Klammer, Marc Girardelli, Michaela Dorfmeister… Janicu Kostelić ne treba ni isticati. Jedna od najboljih skijašica svih vremena bezrezervno pomaže u organizaciji Snježne kraljice, a mnoge zvezde dolaze samo zbog veza i poznanstava sa Janicom.

Dodatnu težinu ovosezonskom izdanju Snježne kraljice daje i činjenica da je Ivica Kostelić već ranije izrazio želju da se od takmičarskog skijanja oprostiti baš u Zagrebu. Prilika je da to učini i na Sljemenu, ali i u samom centru Zagreba. Idealan oproštaj skijaškog velikana, posljednji "lauf" od Katedrale do Manduševca pred hiljadama navijača. Ivica je to definitivno zaslužio!

Zagrebačka trka legendi će imati i rođendanski karakter jer Svetski skijaški kup baš 5. januara 2017. slavi jubilarnih 50 godina postojanja, pa će najveći skijaši i skijašice sigurno prihvatiti poziv i doći u Zagreb da uveličaju proslavu. Ideja organizatora je, ako vremenske prilike dozvole, da staza u Bakačevoj ulici ostane otvorena još desetak dana nakon Snežne kraljice, pa će i gražani moći da naprave koji spust u samom srcu Zagreba.

 

Komentari