Vesti Alpsko skijanje - Svindal najbolji u superveleslalomu u Val Gardeni

Alpsko skijanje - Svindal najbolji u superveleslalomu u Val Gardeni

Val Gardena, ITA | 20.12.2013. | b92
svindalvalgardena2013

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal trijumfovao je na trećem superveleslalomu sezone, održanom u italijanskoj Val Gardeni. Svindal je do svog trećeg trijumfa u toj disciplini na legendarnoj stazi Saslong došao u vremenu od 1:35.82 minuta.

Norvežaninu je to ujedno bila treća pobeda u ovogodišnjem svetskom kupu, sa 58 stotinki prednosti u odnosu na Jana Hudeca iz Kanade, dok je treći bio Francuz Adrijen Teo.

Svindal je u Val Gardeni još jednom pokazao da mu na toj stazi nema premca, pošto je prethodno na njoj slavio 2009. i 2012. godine. Na taj način je preuzeo vođstvo u poretku superveleslaloma, ali i povećao svoju prednost na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa.

Norvežanin u poretku superveleslaloma ima 236 bodova, a prati ga Švajcarac Patrik King sa 145. U borbi za veliki Kristalni globus, Svindal na čelu ima 460 bodova, ispred branioca trofeja Marsela Hiršera sa 235.

Treći superveleslalom sezone iza najbolje trojice završio je Norvežanin Ćetil Jansrud, a sledili su ga Romed Bauman iz Austrije, Kanađanin Erik Gej i još jedan austrijski skijaš Georg Štrajtberger. Prvu desetoricu kompletirali su Amerikanac Bodi Miler, Kristof Inerhofer iz Italije i Austrijanac Joahim Puhner.

Takmičenje u Val Gardeni se nastavlja u subotu trkom u spustu.

 

Komentari