Vesti Alpsko skijanje - Svetski kup u Leviju otkazan zbog toplog vremena

Alpsko skijanje - Svetski kup u Leviju otkazan zbog toplog vremena

Levi, FIN | 10.11.2015. | skiracing.com
leviwc2015

Nadležni u FIS-u, 10 dana pre svake trke Svetskog kupa u alpskom skijanju rade inspekciju staza kako bi se utvrdilo da li postoje dovoljni uslovi za održavanje trka. 05. novembra je  Dirtektor trka FIS Svetskog kupa Markus Mair izvršio kontrolu na licu mesta i tom prilikom je konstantovano da zbog nedovoljno snega nema uslova da se trka održi.

Pored nedostatka snega, kratkoročni prognoza ne predviđa nikakvi značajniji pad temperature, što znači da čak i najefikasniji sistem veštačkog zasnežavanja neće garantovati idealne uslove za održavanje trke Svetskog kupa. Doneta je odluka da se muška i ženska trka Svetskog kupa u alpskom skijanju, koje su na programu bile 14 i 15. novembra 2015, otkažu.

"U Leviju imamo na raspolaganju jedan od najefikasnijih sistema osnežavanja a takođe veliko iskusno i obučeno osoblje. Ako bi ni nam vremenski uslovi dozvolili "Crna" ski staza u Leviju bi bila spremna, mi bismo to sigurno uradili. Ali, vremenski sulovi nam ove godine ne idu na ruku, u Finskoj je ovo izuzetono topla jesen." rekao je Janne Pelkonen, generalni sekretar Svetskog kupa u Leviju.

Direktori trke sagledavaju u mogućnost zamene mesta i datuma održavanja trke o čemu će se odlučiti u najskorije vreme.

Svetski kup Levi je poslednji put otkazan u 2011. a zamena trke je vožene u Flahau, u Austriji, u decembru te godine. Ova trka je takođe otkazana i 2007. godine, kada je trka preseljena u Reiteralm u Austriji.

       Izvor: skiracing.com

 

Komentari