Vesti Alpsko skijanje - Svetski kup, takmičarski vikend od 18. decembra 2020.

Alpsko skijanje - Svetski kup, takmičarski vikend od 18. decembra 2020.

ITA | 20.12.2020. | ...
Olympic Champion Ester Ledecka won first career Super G 1000x608

Od ovog vikenda, od petka 18. decembra 2020. imamo bogat program takmičenja u okviru FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju u muškoj i ženskoj konkurenciji koja se održavaju u italijanskim i francuskim ski centrima.

Muškarci su u petak i subotu 18. i 19.12. vozili trke SuperG i Spust u Val Gardeni - 52 Saslong klasik a zatim u nedelju 20.12. trke veleslaloma i ponedeljak 21.12. trke Slaloma u Alta Babiji na strazi Gran Risa. U utorak 22. decembra trebalo bi da voze noćnu slalom trku u Madoni di Campglio, koja će verovatno biti zamenjena još jednom slalom trkom u Alta Badiji.

Devojke su u petak i suboti u francuskom Val d'Isereu vozile dve trke Sputa, a u nedelju i Super G trku.

Nedelja, 20.12.2020.

Ledecka pobednica superveleslaloma u Val d'Izeru

Češka skijašica Ester Ledecka bila je najbrža u superveleslalomu u francuskom Val d'Izeru i tako došla do prve pobede u toj disciplini u Svetskom kupu.

Olimpijska šampionka iz Pjongčanga je ostvarila vreme minut i 24,64 sekunde.

Bila je samo tri stotinke brža od drugoplasriane Korin Suter iz Švajcarske. Treće mesto je zauzela Federika Brinjone iz Italije.

Alekis Pinturault - pobednik veleslaloma u Alta Badiji

Legendarna staza Gran Risa u Alta Badiji ima novog šampiona: to je Alekis Pinturault (FRA). To je njegova prva pobeda na ovoj stazi, ukupno 15. u veleslalomu, a francuski skijaš pridružio se Albertu Tombi na petom mestu svih vremena među muškarcima.

Pinturault je bio u vođstvu nakon trke 1 i vrlo jakom drugom vožnjom uspeo je da se odbrani od zvezde u usponu Atle Lie McGrath (NOR), koji je završio drugi nakon izvanredne trke započete sa startnim brojem 29.


Subota, 19.12.2020.

Kilde ponovo najbrži u Val Gardeni

Norveški skijaš Aleksandar Omot Kilde pobedik je spusta koji je u okviru Svetskog kupa vožen u italijanskoj Val Gardeni.

Posle pobede u superveleslalomu u petak, Kidle je trijumfovao i u spustu rezultatom 2:01,45 minuta. On je ovom pobedom preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Drugo mesto osvojio je Amerikanac Rajan Kohrejn, koji je za 0,22 sekunde bio sporiji od pobednika, dok je treći bio Švajcarac Beat Fojc sa 0,54 sekunde zaostatka.




Gođa ispred Zuter u spustu u Val d'Izeru, Nevena na 46. mestu

Italijanska skijašica Sofija Gođa pobednica je spusta koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Val d'Izeru.
Dan pošto je završila kao druga u prvom spustu sezone, Gođa je trijumfovala rezultatom 1:44,70 ispred pobednice od petka, Korin Zuter iz Švajcarske koja je bila sporija za 0,24 sekunde.

Na treći stepenik podijuma se, kao i u petak, popela Amerikanka Brizi Džonson, koja je za pobednicom zaostala 0,27 sekundi.

Bila je ovo osma pobeda Gođe u Svetskom kupu.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 46. mesto s vremenom 1:49,68.
 

Petak, 18.12.2020.

Kilde pobedio u superveleslalomu u Val Gardeni

Norveški skijaš Aleksandar Omot Kilde pobedio je u superveleslalomu, trci Svetskog kupa održanoj u italijanskoj Val Gardeni.

Aktuelni šampion Svetskog kupa trku je završio za sat, 26,29 minuta i prvi put se popeo na pobednički podijum ove sezone.To je peta pobeda u karijeri za Kildea, a treća u superveleslalomu.
Drugo mesto zauzeo je Švajcarac Mauro Kavizel sa 0,12 sekundi zaostatka, a treći je bio Norvežanin Kjetil Jansrud sa 0,21 sekundom zaostatka.

Komentari