Vesti Alpsko skijanje - Superveleslalom pripao Elizabet Gergel

Alpsko skijanje - Superveleslalom pripao Elizabet Gergel

Cortina d'Ampezzo, ITA | 23.01.2014. | b92.net
201401230546207738594 p5

Austrijska skijašica Elizabet Gergl došla je do druge pobede za manje od dve nedelje pošto je slavila na superveleslalomu u italijanskoj Kortini d’Ampeco. Gerglova je prethodno na pobedu u Svetskom kupu čekala dve godine, da bi pre tačno 12 dana bila najbolja u spustu u Cauhenzeu pred svojim navijačima.

Austrijanka je do trijumfa došla u vremenu od 1:24.23 minuta, sa samo četiri stotinke prednosti u odnosu na Mariju Hefl-Riš iz Nemačke, dok je treće mesto zauzela njena sunarodnica Nikol Hosp.

Gerglova je do vođstva došla vrlo brzo posle starta trke, pošto je sa prve pozicije svrgnula Amerikanku Stejsi Kuk, koju je nadmašila za sekundu i 25 stotinki.

Iza najbolje tri skijašice našle su se Tina Vajrater iz Lihtenštajna, ispred Austrijanke Ane Feninger, aktuelne osvajačice Svetskog kupa Tine Maze i Džulije Mankuzo iz Sjedinjenih Država. Prvih deset kompletirale su Verena Štufer iz Italije, Kukova i Švajcarkinja Dominik Gisin.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Hefl-Rišova sa 861 bodom, ispred Feningerove sa 754 i Vajraterove, koja ima 723. U poretku superveleslaloma, prva je Švajcarkinja Lara Gut sa 248 bodova, tri više od Feningerove.

Takmičenje u Kortini d’Ampeco nastavlja se u petak spust. Tokom vikenda u tom ski centru će biti voženi po još jedan spust i superveleslalom.

 

Komentari