Vesti Alpsko skijanje - Sofija Gođa i Beat Fojc osvojili globuse u spustu

Alpsko skijanje - Sofija Gođa i Beat Fojc osvojili globuse u spustu

Are, SWE | 14.03.2018. | b92.net
spust2018 640x389

Italijanska skijašica Sofija Gođ i Švajcarac Beat Fojc osvojili su male Kristalne globuse u spustu u okviru Svetskog kupa. Gođa je postala tek druga Italijanka koja je trijumfovala u spustu, posle Izolde Kostner koja je bila najbolja 2001. i 2002. godine.

Ona je nastavila dominaciju u spustu pošto je prethodno osvojila zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Drugoplasirana Amerikanka Lindzi Von pobedila je u poslednjoj trci u švedskom Areu, ali joj to nije bilo dovoljno za ukupan trijumf, pošto je zaostala tri boda za Gođom.

Tina Vajrajter iz Lihtenštajna je bila jedina koja je još konkurisala za mali Kristalni globus, ali je trku u Areu završila tek na sedmom mestu.

Spust u Švedskoj obeležile su snežne padavine, vetar i magla, zbog čega je kasnio početak prve trke.

Fojc je utehu posle razočaravajućeg nastupa na ZOI u Pjongčangu našao u Svetskom kupu. Sa 70 bodova više od Aksela Lunda Svindala stigao je do malog globusa.

Do trofeja je stigao pobedama u Lejk Luizu, Vengenu i Garmiš-Partenkirhenu i postao prvi Švajcarac još od Didijea Kuša iz 2011. koji je postao najbolji u spustu u jednoj sezoni.

U poslednjoj trci u švedskom Oreu ostvarili su Austrijanci Vinsent Kirhmajer i Matijas Majer koji su ostvarili identično vreme, a Fojc je zaostao svega 0,04 sekunde.

     Izvor: b92.net

 

Komentari