Vesti Alpsko skijanje - Slavlje Feliksa Nojrojtera u Bormiju

Alpsko skijanje - Slavlje Feliksa Nojrojtera u Bormiju

Bormio, ITA | 06.01.2014.
Felix Neureutherbormio06012014

Prvu mušku trku Svetskog kupa u alpskom skijanju u 2014. najbolje će pamtiti Nemac Feliks Nojrojter (Felix Neureuther). On je u noćnom slalomu koji je prvobitno bio zakazan za Zagreb - Sljeme, ali je zbog loših vremenskih uslova premešten u Bormio, u ponedeljak 06. januara 2014. upisao svoju petu pobedu u ovom takmičenju.

Jednako kao i u predhodne tri trke u kojima je Nojrojter pobedio, drugo mesto pripalo je Austrijancu Marselu Hiršeru (Marcel Hirscher) koji nije izdržao pritisak u drugoj vožnji pa je zakasnio 36 stotinki. Treće mesto je pripalo Italijanu Manfredu Melgu (Manfred Mölgg), šestom nakon prve vožnje.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić slabim nastupom u drugoj vožnji zauzeo je tek 24. mesto.

U poretku slalomaša vodstvo je zadržao Mario Matt, tek 13. na ovoj trci, sa 20 bodova više od sunarodnika Marcela Hirschera.

Vodeći u poretku za Veliki kristalni globus ostao je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 630 bodova. Hiršer mu se približio na 115 bodova zaostatka, dok je daleko iza Ted Ligeti sa 333 boda.

Sledeća stanica Svjetskog kupa za skijaše je švajcarski Adelboden gde će se u subotu i nedjelju voziti veleslalom i slalom.

Komentari