Vesti Alpsko skijanje - Skijaši u Val d'Iseru vozili samo veleslalom, slalom otkazan zbog vetra

Alpsko skijanje - Skijaši u Val d'Iseru vozili samo veleslalom, slalom otkazan zbog vetra

Val d'Isere, FRA | 09.12.2018. | B92
valdisere 960

Što se tiče skijaša, takmičarski vikend 08 i 09. decembra 2019 bio je rezervisan za trke u Val d'Iseru. U subotu je vožena trka veleslaloma, dok je nedeljna trka slaloma otkazana zbog jakih udara vetra.

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobedio je u veleslalomu u Val d'Izeru okviru Svetskog kupa koji je vožen u subotu 08.decembra 2018. Hiršer je trijumfovao sa 1,18 sekundi boljim vremenom od Norvežanina Henrika Kristofersena.

Austrijanac je zabeležio jubilarnu 60. pobedu u Svetskom kupu u karijeri, 29. u veleslalomu. On je 17. put u nizu stigao na podijum SK, a pored njega i Kristofersena našao se još Mats Olson, ispred Aleksisa Panturoa. Tek 30. bio je Nemac Štefan Luic koji je slavio u prethodnom veleslalomu u Biver Kriku, ali je pod istragom za doping.

Otkazan slalom
Slalom za skijaše koji je trebao da se vozi u nedelju 09. decembra otkazan je malo pre prve vožnje zbog snažnih udara vetra, saopštila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Direktor trke Markus Waldner nada se da bi se ova slalomska trka mogla održati u drugoj nedelji januara sledeće godine, kada između slaloma na sljemenskom Crvenom spustu (6. januara) postoji šestodnevna pauza.

U Val d'Isereu su zbog nedostatka snega otkazana takmičenja skijašica koja su trebala da budu na rasporedu sledeće nedelje, pa su prebačena u italijansku Val Gardenu (18. i 19. decembra).

Foto: Fis-Ski, Zoom

Komentari