Vesti Alpsko skijanje, SK - Travis Genong pobedio na četvrtom spustu sezone

Alpsko skijanje, SK - Travis Genong pobedio na četvrtom spustu sezone

Santa Caterina Valfurva (ITA) | 28.12.2014. | b92
Travis Genong

Američki skijaš Travis Genong trijumfovao je na četvrtom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa održanom u Santa Katerini, u Italiji. Genong je na poslednjoj trci za skijaše u 2014. godini trijumfovao u vremenu od 1:32.42 minuta, ispred Austrijanca Matijasa Majera.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Dominik Pariz iz Italije.

Genong je u Santa Katerini napravio veliko iznenađenje, pošto mu je do sada u Svetskom kupu najbolji rezultat bilo treće mesto u spustu u norveškom Kvjitfjelu u martu ove godine. Drugo najveće iznenađenje je plasman vodećeg u generalnom plasmanu Ćetila Jansruda, koji je bio tek 17, sa više od sekunde zaostatka u odnosu na američkog skijaša.

Amerikanac je do trijumfa došao sa devet stotinki prednosti u odnosu na Majera, dok je Pariz bio 12 stotinki dalje. Iza su sledila trojica Austrijanaca Otmar Štridinger, Romed Bauman i Hanes Rajhelt, ispred Josefa Ferštla iz Nemačke. Prvu desetoricu kompletirali su Francuz Žoan Klari i dvojica švajcarskih skijaša Didije Defago i Ralf Veber.

Jansrud je zadržao vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 624 boda, ispred Austrijanca Marsela Hiršera sa 576 i Pariza sa 405. U poretku spusta prvi je i dalje Norvežanin sa 294 boda, a sledi ga Pariz sa 220.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se 6. januara slalomom na zagrebačkom Sljemenu.

 

Komentari