Vesti Alpsko skijanje, SK - Tina Tina Maze pobednica veleslaloma u Oreu

Alpsko skijanje, SK - Tina Tina Maze pobednica veleslaloma u Oreu

Åre, SVE | 12.12.2014. | b92
meze597

Slovenačka skijašica Tina Maze trijumfovala je na trećem veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u švedskom Oreu. Maze je do treće pobede ove sezone došla ukupnim vremenom od 2:23.84 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na domaću skijašicu Saru Hektor.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Austrijanka Eva-Marija Brem, koja je bila još osam desetinki iza Šveđanke.

Maze je do trijumfa došla zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, pošto je posle prve imala 88 stotinki zaostatka u odnosu na Bremovu, koju je sledila Hektorova. U nastavku, Slovenka je odskijala bez greške i samo je mogla da isprati kako njene glavne rivalke za trijumf gube vreme u odnosu na nju.

Iza najbolje tri skijašice našla se Italijanka Federika Brinjone, ispred sunarodnice Nađe Fankini, aktuelne osvajačice Svetskog kupa Ane Feninger i Šveđanke Džesike Lindel-Vikarbi. Prvih deset kompletirale su francuska skijašica Anemon Marmotan, Marija Pietile-Holmner iz Švedske i Amerikanka Mikaela Šifrin.

Posle osam trka, Maze drži čelo generalnog plasmana Svetskog kupa sa 480 bodova, ispred Feningerove sa 303, dok je još jedna Austrijanka Katrin Cetel na trećem mestu sa 274. U poretku veleslaloma, najbolja je Brenova sa 220 bodova, a sledi je Šifrinova sa 166.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja u subotu slalomom u Oreu.

Komentari