Vesti Alpsko skijanje, SK - Tina Maze pobedila u spustu u Lejk Luizu

Alpsko skijanje, SK - Tina Maze pobedila u spustu u Lejk Luizu

| 06.12.2014. | b92
mazellous05122014

Slovenačka skijašica Tina Maze pobedila je u prvom spustu sezone u okviru Svetskog kupa u kanadskom Lejk Luizu.

Maze je trku završila u vremenu od jedan minut, 50 sekundi i 98 stotinki, pa je tako došla do druge pobede u sezoni, kojom je izbila na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Drugo mesto zauzela je Austrijanka Ana Feninger sa 45 stotinki zaostatka, dok je trećeplasirana bila Tina Vajrajter iz Lihtenštajna, koja je bila 51 stotinku iz pobednice.

Amerikanka Loren Ros, kojoj je podijum izmakao za tri stotinke, zauzela je četvrto mesto, dok se na petom mestu našla Austrijanka Kornelija Hiter. Lindzi Von je ovo bila prva trka skoro posle godinu dana i zauzela je osmo mesto.

U generalnom plasmanu Maze ima 288 bodova, dok se na drugom mestu nalazi Austrijanka Katrin Cetel sa 250, dok je na trećem Amerikanka Mikaela Šifrin sa 208.

-------------

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von rekla je posle povratka na stazu da je to bio solidan povratak, ali da je mogla i bolje.

Vonova je zauzela osmo mesto na prvom spustu sezone, koji je održan u kanadskom Lejk Luizom, sa 85 stotinki zaostatka u odnosu na pobednicu Tinu Maze.

Amerikanka je propustila veći deo prethodne dve sezone zbog preloma potkolenice, a potom i povrede ligamenata kolena, a trka u petak bila joj je prva posle skoro godinu dana.

Mnogo sam očekivala od povratka. Želela sam da uđem u trku sa jasnim ciljem u glavi. Želela sam da budem među prvih pet, ali sam sebi ostavila prostor da vidim gde mi je tačno mesto“, istakla je Vonova.

Vonova, koja je u Lejk Luizu tokom karijere ostvarila 14 trijumfa, vodila je na polovini trce, ali je imala problema u donjem delu staze. Međutim, šansu za popravni ima tokom vikenda, pošto će u Lejk Luizu biti vožen još jedan spust, a potom i superveleslalom.

Ovo je bio solidan start. Mogu da kažem da sam zadovoljna što sam sezonu započela osmim mestom. Kada se malo bolje pogleda, mogla sam i bolje. Ali, moram da budem zadovoljna i da ne zaboravim da je to bila moja prva trka ove godine“, naglasila je Vonova.

Naredna trka u Svetskom kupu voziće se u subotu ponovo u Lejk Luizu, kada je od 20.30 na programu novo nadmetanje u spustu.

 

Komentari