Vesti Alpsko skijanje, SK - Pretposlednji spust sezone pripao Tini Vajrater

Alpsko skijanje, SK - Pretposlednji spust sezone pripao Tini Vajrater

| 07.03.2015. | b92.net
tina

Lihtenštajnska skijašica Tina Vajrater trijumfovala je na pretposlednjem spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa, koji je održan u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.
Vajraterova je do prve pobede posle skoro 15 meseci, a četvrte u karijeri, došla u vremenu od 1:40.94 minuta.

Drugo mesto, sa 51 stotinkom zaostatka, zauzela je aktuelna osvajačica elitnog takmičenja Ana Feninger, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Slovenka Tina Maze.

Vajraterova je, bez sumnje, odskijala svoju najbolju trku ove sezone, nadmašivši Maze, koja je bila na stazi pre nje. Do kraja trke, Feningerova je uspela da nadmaši Slovenku za četiri desetinke, a skijašicama na podijumu pripretila je još jedna Austrijanka Nikol Hosp, koja je bila samo tri stotinke iza Maze.

Iza najbolje četiri skijašice sledila je Slovenka Ilka Štuhec, ispred Nađe Fankini iz Italije i Amerikanke Lindzi Von. Prvih deset kompletirale su Švajcarkinje Lara Gut i Dominik Gisin, odnosno Elizabet Gergl iz Austrije.

Na čelu generalnog plasmana Maze sada ima 1.205 bodova, 24 više od Feningerove. U poretku spusta, prva je Vonova sa 402 boda, ispred Feningerove sa 367 i Maze sa 306.

Takmičenje u Garmišu nastavlja se u nedelju superveleslalomom.

 

Komentari