Vesti Alpsko skijanje, SK - Pobeda Sare Hektor na veleslalomu u Kihtaju

Alpsko skijanje, SK - Pobeda Sare Hektor na veleslalomu u Kihtaju

Kuehtai in Tirol (AUT) | 28.12.2014. | b92
Sara hector

Šveđanka Sara Hektor ostvarila je prvu pobedu u Svetskom kupu, pošto je trijumfovala na četvrtom veleslalomu sezone, voženom u austrijskom Kihtaju. Hektorova je do najboljeg rezultata u karijeri došla ukupnim vremenom od 2:17.64 minuta u Tirolu, na trci koja je menjala otkazane iz Zemeringa.

Drugo mesto, sa samo devet stotinki zaostatka, zauzela je aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger, dok je treća bila Amerikanka Mikaela Šifrin.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović imala je 54. vreme, sa više od šest sekundi zaostatka u odnosu na Šifrinovu, koja je vodila posle prve runde.

Amerikanka je posle prve vožnje imala 27 stotinki boje vreme od Hektorove, dok je Feningerova bila 12 stotih delova sekunde dalje. Međutim, u drugoj vožnji je Šveđanka potpuno zasijala, pomerila je Feningerovu sa čela, a Šifrinova nije mogla da joj pripreti.

Četvrto mesto zauzela je još jedna austrijska skijašica Eva-Marija Brem, ispred Norvežanke Ragnhild Movinkel i Mari-Pjer Prefontan iz Kanade, dok su Švajcarkinja Dominik Gisin i vodeća u Svetskom kupu Tina Maze podelile sedmo mesto. Adelin Bod iz Francuske i Nemica Viktorija Rebensburg su se našle među najboljih deset.

Maze sada na čelu Svetskog kupa ima 692 boda, a slede je Feningerova sa 487 i Šifrinova sa 345. U poretku veleslaloma vodi Bremova sa 270 bodova, 28 više od Feningerove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u ponedeljak slalomom u Kihtaju.

 

Komentari