Vesti Alpsko skijanje SK - Nova pobeda Lara Gut u Val d’Izeru

Alpsko skijanje SK - Nova pobeda Lara Gut u Val d’Izeru

Val d’Isere, FRA | 19.12.2015. | b92.net
laragut 758

Švajcarska skijašica Lara Gut ostvarila je dve pobede za dva dana, pošto je posle superkombinacije bila najbolja i u spustu u francuskom Val d’Izeru. Gutova je do treće pobede ove sezone, a 15. u Svetskom kupu ukupno, došla u vremenu od 1:44.51 minuta.

Dvostruki trijumf Švajcarkinja kompletirala je Fabijen Zuter, koja je bila 16 stotinki iza Gutove, dok je treće mesto zauzela Larisa Jurkiv iz Kanade.

Pored pobede Gutove, treći spust sezone je obeležilo odustajanje pobednice prethodne dve trke u toj disciplini Lindzi Von. Amerikanka je u jednom trenutku poletela, iskrenula nogu i izletela sa staze i tako ostala bez plasmana, ali je srećom uspela da ne padne.

Jurkivova se postarala za najveće iznenađenje dana, kada je preuzela vođstvo od Korin Zuter iz Švajcarske i zadržala se na čelu kada su na stazu počele da izlaze favoritkinje. Gutova je prva uspela da je pomeri, odmah je to uspela da uradi i starija Zuterova, da bi bilo jasno da će biti na podijumu kada je Austrijanka Kornelija Hiter za dve stotinke bila sporija od nje.

Hiterova je bila četvrta, ispred Tine Vajrater iz Lihtenštajna i mlađe Zuterove, a sledile su ih dveAustrijanke – Nikol Šmidhofer i Mirjam Puhner. Mađarica Edit Mikloš i Loren Ros iz Sjedinjenih Država kompletirale su prvih deset.

Vonova i dalje drži čelo generalnog plasmana, ali se njena prednost istopila, pa ima samo dva boda više od Gutove. Fabijen Zuter i Vonova dele prvo mesto u poretku spusta sa po 200 bodova, deset više od Hiterove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja u nedelju veleslalomom u Kurševelu.

 

Komentari