Vesti Alpsko skijanje SK - Nevena ostvarila najbolji rezultat sezone u Krans Montani

Alpsko skijanje SK - Nevena ostvarila najbolji rezultat sezone u Krans Montani

Crans-Montana, SUI | 24.02.2019. | žurnal, b92
nevena cm 24022019 960x583

Ovog vikenda 23-24. februara 2019. u švajcarskom ski centru Krans Montana skijašice su u subotu vozile spust a u nedelju alpsku kombinaciju na kojoj je nastupila i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Nevena je napravila najbolji rezultat u Svetskom kupu ove sezone i trku alpske kombinacije završila na 11. poziciji! U trci spusta Nevena je zauzela 25. mesto, da bi u slalomu imala drugo najbolje vreme trke i zauzela ukupno 11 mesto sa osvojenih 24 boda Svetskog kupa.

Sve čestitke za Nevenu i njenog trenera Matica Jerašu!

Nedelja, 24. februar 2019. - Alpska kombinacija

Italijanska skijašica Federika Brinjone pobedila je danas u aplskoj kombinaciji, trci Svetskog kupa održanoj u Kran Montani, u Švajcarskoj. Brinjone je trku završila za 2:15,20 minuta i ostvarila treću uzastopnu pobedu u alpskoj kombinaciji u Kran Montani.

Drugo mesto zauzela je Kanađanka Roni Reme sa 0,38 sekundi zaostatka, a treća je bila Švajcarkinja Vendi Holdener sa 1,04 sekundi zaostatka.

Brinjone je bila najbrža posle spusta, a Reme posle slaloma.

Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Amerikanka Mikaela Šifrin propustila je takmičenje ovog vikenda u Kran Montani kako bi se odmorila posle učešća na Svetskom prvenstvu.


Subota, 23. februar 2019. - Spust

Italijanska skijašica Sofija Gođa ostvarila je prvu pobedu u spustu u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa pošto je bila najbrža u trci u Kran Montani. Olimpijska šampionka je do pobede stigla rezultatom 1:29,77. Svetska šampionka Ilka Štuhec nije završila trku.

Drugo mesto osvojila je Joana Halen iz Švajcarske sa 0,36 sekundi zaostatka za pobednicom, dok je treća bila njena zemljakinja Lara Gut sa 0,45 sekundi zaostatka.

Trka nije imala veliki uticaj na generalni poredak u Svetskom kupu, pošto je i dalje ubedljvo prva Amerikanka Mikaela Šifrin sa 1.794 boda. Druga je Slovakinja Petra Vlhova sa 1.075 bodova, a treća Vendi Holdener iz Švajcarske sa 783.

             Foto: Facebook

 

Komentari