Vesti Alpsko skijanje SK - Mikaela Shiffrin do prve pobede sezone u Courchevelu

Alpsko skijanje SK - Mikaela Shiffrin do prve pobede sezone u Courchevelu

Courchevel, FRA | 14.12.2020. | dnevnik.hr
mikaela shiffrin skijanje AFP2

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobednica je veleslaloma koji su skijašice vozile u ponedjeljak 14.decembra 2020. za FIS Svetski kup u alpskom skijanju u francuskom Courchevelu. Drugo mesto je pripalo Italijanki Federici Brignone.

Shiffrin, koja je bila najbrža i u prvoj vožnji, do prve pobede ove sezone stigla je sa vremenom 2:19.63, drugoplasirana Italijanka Brignone je zaostala 82 stotinke (2:20.45), a treća je Francuskinja Tessa Worley sa vremenom 2:20.72 i 1,09 sekunde zaostatka.

To je za Shiffrin ujedno 67. pobeda u Svetskom kupu čime se izjednačila s Austrijancem Marcelom Hirscherom na trećem mestu i iza drugoplasirane zemljakinje Lindsey Vonn (82 pobede). Prvi je Šveđanin Ingemar Stenmark sa 86 pobeda.

Ovaj veleslalom su skijašice trebale da voze u nedjelju, ali on je zbog lošeg vremena odložen dan kasnije, na ponedeljak.

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović je startovala sa 54. pozicije i u prvoj vožnji trku završila na 51. mestu.

U ukupnom plasmanu i dalje je prva Slovakinja Petra Vlhova koja danas nije završila prvu vožnju, sa 420 bodova, dok je Shiffrin skočila na drugo mesto i ima 275 bodova. Treća je Gisin sa 247 bodova.

 

Komentari