Vesti Alpsko skijanje, SK - Lara Gut najbolja u superveleslalomu u Lejk Luizu

Alpsko skijanje, SK - Lara Gut najbolja u superveleslalomu u Lejk Luizu

Lake Louise, CAN | 07.12.2014. | b92
laragut

Švajcarska skijašica Lara Gut pobednica je prvog superveleslaloma sezone koji je u okviru Svetskog kupa vožen u kanadskom Lejk Luizu. Gutova je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. u karijeri, došla u vremenu od 1:18:46 minuta.

Drugo mesto, sa 37 stotinki zaostatka, zauzela je Amerikanka Lindzi Von, dok se na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našla Tina Maze iz Slovenije.

Superveleslalom u Lejk Luizu je pružio dosta uzbuđenja, a veliki broj skijašica se smenjivao na čelu. Kada su na red došle iskusnije skijašice, Amerikanka Džulija Mankuzo je bila ta koja je diktirala tempo, ali ju je brzo sa čela pomerila Viktorija Rebensburg iz Nemačke. Međutim, ni Nemica se nije dugo zadržala na prvoj poziciji, pošto ju je za samo šest stotinki nadmašila Maze, ali je već sledeća bila Gutova.

Švajcarkinja je odskijala gotovo perfektno, za skoro sekundu je bila brža od slovenačke skijašice, da bi se Vonova umetnula između njih dve. Amerikanka je tako kompletirala sjajan produženi vikend u Lejk Luizu, gde se posle skoro godinu dana pauze vratila u Svetski kup, a već na drugoj trci, subotnjem spustu, došla do trijumfa.

Rebensburgova je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Austrijanke Kornelije Hiter, Mankuzove i Tine Vajrater iz Lihtenštajna. Prvih deset kompletirale su aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger, Danijela Merigeti iz Italije i Šveđanka Kajsa Kling.

U generalnom plasmanu vodi Maze sa 380 bodova, ispred Feningerove sa 263 i Austrijanke Katrin Cetel, koja ima 250.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se već u petak, veleslalomom u švedskom Oreu.

 

Komentari