Vesti Alpsko skijanje, SK - Kilde najbolji na spustu u Garmiš-Partenkirhenu

Alpsko skijanje, SK - Kilde najbolji na spustu u Garmiš-Partenkirhenu

Garmisch Partenkirchen, GER | 30.01.2016. | b92.net
79112kilde

Norveški skijaš Aleksander Omot Kilde pobedio je na sedmom spustu koji je održan u okviru ovogodišnjeg Svetskog kupa u Garmiš-Partenkirhenu. Kilde je na legendarnoj pisti Kandahar došao do prvog trijumfa u karijeri, u vremenu od 1:55.28 minuta.

Drugo mesto, sa 22 stotinke zaostatka, zauzeo je Slovenac Boštjan Kline, dok je treći bio Beat Fojc iz Švajcarske, još dva stota dela sekunde dalje.

Spust u Garmišu doneo je veliko iznenađenje, ne samo zbog Kildeovog trijumfa, već zbog činjenice da niko od favorita nije ni uspeo da pripreti u borbi za pobedu.

Kline je bio treći na stazi i izgledalo je da će doći do prvog trijumfa, pošto obično pobednika dobijemo među prvih 30 skijaša, a Kilde je bio baš 30. Čak 16 skijaša bilo je unutar sekunde od Norvežanina, što samo govori u prilog toga koliko je trka bila neizvesna.

Najbolju trojicu sledio je Italijan Kristof Inferhofer, ispred Andrijena Tea iz Francuske i Amerikanca Travisa Genonga. Sedmo mesto podelili su Slovenac Andrej Šporn i Andreas Zander iz Nemačke, a među prvom desetoricom našli su se i Stiven Najman iz Sjedinjenih Država i Peter Fil iz Italije.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 969 bodova, ispred Aksela Lunda Svindala sa 916, s tim što je za norveškog skijaša sezona već završena. Svindal je trenutno prvi u poretku spusta sa 436 bodova, a prati ga Fil sa 317.

Takmičenje u Garmišu se nastavlja u nedelju veleslalomom.

 

Komentari