Vesti Alpsko skijanje - Prvi SAC bodovi Marka Vukićevića na Južno-američkom kupu

Alpsko skijanje - Prvi SAC bodovi Marka Vukićevića na Južno-američkom kupu

El Colorado, CHI | 16.09.2015. | Serbia Alpine Ski Team
Marko Vukievi 2a

Reprezentativac Srbije u alpskom skijanju Marko Vukićević je osvoijo prve SAC (South American Cup) bodove na trkama Južno-ameročkog kupa koja su u sredu 16. septembra 2015. održane u ski centru El Colorado u Čileu.

Bodove je osvajao u trci super veleslaloma, u izuzetno jakoj konkurenciji, gde je zauzeo 27. mesto sa startnim brojem 36 i vremenom 1:11,72 (+3,88), kao i  13. i 17. mestom u alpskim kombinacijama.

Ovo je dobar početak sezone za Marka Vukićevića koji se od 21. avgusta nalazi na treningu u Čileu sa slovenačkim A timom za brze discipline. Pored treninga, on je nastupio i na nekoliko trka, a najbolje rezultate postigao je danas u ski centru El Colorado gde su vožena dva SG-a i dve alpske kombinacije.

U jednoj od ove dve SG trke bio je 27. i to su mu prvi SAC bodovi (za plasman među prvih 30). U alpskim kombinacijama bio je 13. i 17. Na taj način osvojio je ukupno 34 boda za Južno-američki kup i trenutno je 16. u ukupnom poretku alpske kombinacije. U trci gde je bio 17. imao je mali zaostatak +3,53 s i oko 44-45 fis bodova i na taj način će uspeti da popravi i fis bodove jer trenutno ima 48,75.

Na ovim pripemama u Čileu, koje je sam finansirao, Marka u četvrtak 17. septembra očekuje još jedan dan treninga i zatim se vraća kući.

Sredinom sledeće nedelje muška reprezentacija Srbije u alpskom skijanju bi trebalo da odputuje na pripreme na glečersko skijalište Meltal u Autriji. Na ovaj trening putuju Marko Vukićević, Strahinja Stanišić i Marko Stevović sa trenerom Milošem Tomićem.

 

Galerija slika

Komentari