Vesti Alpsko skijanje - Poslednja takmičenja u 2014. godini na Eurosportu

Alpsko skijanje - Poslednja takmičenja u 2014. godini na Eurosportu

| 26.12.2014. | eurosport.rs
partenza640

Poslednja takmičenja u 2014. godini održaće se u Santa Katerini, gde je na programu muški spust, i u Kitaju gde će se dame nadmetati u veleslalomu.

Italijanski ski centar Santa Katerina ugostiće najbolje alpske skijaše, od 26. do 28. decembra, kada je na programu poslednji spust u godini. Trka je zakazana za nedelju, 28. decembar u 11.30 uz direktan prenos na EUrosportu.

Ljubitelji alpskog skijanja biće u prilici da pogledaju u direktnom prenosu i poslednji trening u italijanskom ski centru, koji je zakazan za subotu u 11.15. U subotu u regiji Bormija se očekuju snežne padavine, ali ako su prognoze tačne, u nedelju takmičare će dočekati tvrda staza i lepo vreme, a prognozirana je temperatura od -8 Celzijusa.

Na rang listi najboljih spustaša u sezoni ubedljivo vodi Norvežanin Ćetil Jansrud sa 280 bodova, što je za 105 više od drugoplasiranog, Amerikanca Stivena Najmana.

Najbolji Norvežanin u sezoni biće u prilici da uveća prednost u generalnom plasmanu, koju je značajno istopio Marsel Hiršer pobednom na poslednjem veleslalomu u Alta Badiji. Trenutno, Jansrud ima 610 bodova, dok je Austrijanac na 576.

Devojke će se poslednji put u godini okupiti u austrijskom Tirolu, u Kitaiju, gde je na programu veleslalom. Eurosport će direktno pratiti kompletno takmičenje, od prve trke, koja je zakazana za 10 časova, a druga vožnja je na programu od 13h.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa, vodeća je Slovenka Tina Maze, sa 656 bodova, što je za 249 više od drugoplasirane Ane Feninger iz Austrije. U poretku veleslaloma lider je Eva-Marija Brem iz Austrije, sa 220 bodova, dok drugu poziciju zauzima Amerikanka Mihaela Šifrin sa 166.


          Eurosport - Predrag Vukanović

Komentari