Vesti Alpsko skijanje - Posle 25 godina Svetski kup se vratio u istočnu Ameriku

Alpsko skijanje - Posle 25 godina Svetski kup se vratio u istočnu Ameriku

Kilington, USA | 27.11.2016. | b92.net
sifrin nov2016

FIS Svetski kup u alpskom skijanju posle 25 godina vratio se na istočnu obalu SAD. Ovog vikenda 26. i 27. novembra 2016. u američkom ski centru Kilington skijašice su u subotu vozile trku veleslaloma a u nedelju slaloma na kojima su pobedile Tesa Vorli odnosno Mikaela Šifrin.

Na veleslalomu u subotu trijumfovala je u francuska skijašica Tesa Vorli, koja je pred 16.000 navijača u Vermontu slavila sa 0,8 sekundi boljim vremenom od Norvežanke Nine Loset.

Treće mesto osvojila je Italijanka Sofija Godžja, zahvaljujući najboljem vremenu u drugoj vožnji, dok je tek peta bila domaća nada Mikaela Šifrin. Pobednica iz Zeldena i favorit pred ovu trku Lara Gut iz Švajcarske odustala je već u prvoj vožni nakon što je izletela sa staze.


U nedelju na slalom trci u Kilingtonu ubedljivo je pobedila američka skijašica Mikaela Šifrin. Amerikanka koja je trijumfovala i u prvom slalomu sezone, a ovu trku je završila za minut, 27 sekundi i 95 stotinki. Ova 21-godišnja skijašica je tako ostvarila 22. pobedu u karijeri, a 21. u slalomu.

Na drugom stepeniku pobedničkog postolja sa 73 stotinke zaostatka našla se Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, dok je treće mesto zauzlea Vendi Holdener iz Švajcarske sa zaostatkom od 86 stotinki. Norvežanka Nina Leset zauzela je četvrto mesto, a na petom se našla Slovakinja Petra Vlhova.

Šifrin u poretku slaloma zauzima prvo mesto sa 200 bodova, Holdener je druga sa 140, a Velez Zuzulova je na trećem mestu sa 130. U generalnom plasmanu takođe vodi Šifrin sa 325 bodova, a prate je Holdener sa 168 i Leset sa 166.

Naredna trka Svetskog kupa voziće se sledećeg petka u američkom Lejk Luizu kada je na programu prvi spust u sezoni.

                  Foto: FIS

Galerija slika

Komentari