Vesti Alpsko skijanje - Pobednicima slaloma u Leviju na poklon irvasi

Alpsko skijanje - Pobednicima slaloma u Leviju na poklon irvasi

Levi, Finska | 17.10.2013. | b92.net
reindeer

Organizacioni komitet trka Svetskog kupa u finskom Leviju odlučio je da pobednicima prvih slaloma ove sezone uz standarne nagrade dodeli i pravog irvasa. Pobednici trka koje su na programu 16. i 17. novembra će dati imena tim irvasima, a potom će moći da prate njihove avanture u Laponiji tokom zime preko društvenih mreža i fotografijama, a svake naredne godine će im biti upriličeni susreti kada se vrate u Levi.

Irvase koji će biti poklonjeni najboljim skijašima u Leviju odgaja Johana Hietanen, a po njenim rečima pobednici slaloma će dobiti irvase koji su rođeni prošlog proleća.

Radujemo se što ćemo napraviti novu porodicu irvasa za Levi. U prvoj godini nećemo imati prinove, ali će u budućnosti porodica irvasa iz Levija dobiti nove članove i nadamo se da ćemo imati dugoročnu saradnju. Sami irvasi su veoma važan deo Laponije i njene slike u svetu“, istakla je Hietanenova.

Nova sezona u Svetskom kupu u alpskom skijanju startuje 26. i 27. oktobra veleslalomima u austrijskom Zeldenu. Levi će prvo 16. novembra biti domaćin ženskog slaloma, dok će se dan kasnije na stazi naći skijaši.

Ovo nije prvi put da organizatori nekih trka u Svetskom kupu umesto tradicionalnih trofeja poklanjaju životinje. U Val d’Izeru su pobednici godinama dobijali krave, a jedna se našla i u posedu američke skijašice Lindzi Von.

Komentari