Vesti Alpsko skijanje - Pobeda Mikaele Šifrin u slalomu u Flahau

Alpsko skijanje - Pobeda Mikaele Šifrin u slalomu u Flahau

Flachau, AUS | 14.01.2014. | Fis
sifrrin2

U austrijskom Flahau večeras je vožen peti ovosezonski slalom Svetskog kupa za skijašice koji na kojem je drugi put za redom pobedila amerikanka Mikaela Šifrin (Mikaila Shiffrin). Šveđanke Frida Hansdotter i Marija Pietilae-Holmner su zauzele drugo i treće mesto.

Na ovoj trci je učestvovala i najbolja Srpska skijašica Nevena Ignjatović. Sa startnim brojem 59, nije uspela da završi prvu vožnju. Ovo je bila još jedna prilika koju je propustila da se plasira medju prvh 30 na trci Svestkog kupa.

Šifrinova je bila odlična u obe vožnje, prvu je završila sa deset stotinki prednosti u odnosu na Nemicu Mariju Hefl-Riš. Hefl-Rišova je u nastavku izgubila dosta vremena i morala je da se zadovolji četvrtim mestom, ispred dve domaće skijašice Mihaele Kirhgaser i Nikol Hosp i Norvežanke Nine Leset. Prvih deset kompletirale su Austrijanka Katrin Cetel, Vendi Holdener iz Švajcarske i Kanađanka Mari-Mišel Ganjon.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Hefl-Rišova sa 781 bodom, ispred Austrijanke Ane Feninger sa 709 i Tina Vajrater iz Lihtenštajna koja ima 673. U poretku slaloma, Šifrinova je prva sa 402 boda, a sledi je Hansdoterova sa 258.

Svetski kup za skijašice nastavlja se u subotu spustom u italijanskoj Kortini d’Ampeco.

Naredna trka u Svetskom kupu na kojoj će nastupiti Nevena održaće se 1. februara u Mariboru na Pohorju.

    Foto: FIS-SKI.COM

 

Komentari