Vesti Alpsko skijanje - Pobeda Marka Vukićevića u slalomu u austrijskom Turnau

Alpsko skijanje - Pobeda Marka Vukićevića u slalomu u austrijskom Turnau

Turnau, AUS | 10.01.2016. | Skijanje.rs
jan2016 2 640x389

U austrijskom ski centru Turnau u subotu i nedelju 09. i 10. januara 2016 vožene su FIS trke slaloma u kategoriji Citizen na kojima su reprezentativci Srbije u alpskom skijanju ostvarili odlične rezultate u konkurenciji od preko 150 takmičara na startu.

Marko Vukićević je pobedio na trci u nedelju i osvojio 29,93 FIS boda, dok je o subotu trku završio na 9. mestu (43.38 boda) i time značajno popravio ukupni bodovni saldo.

Strahinja Stanišić je nedeljnu trku završio na 7 mestu uz prvo vreme druge vožnje i najbolje bodove u karijeri (38,53). Trku voženu u subotu Strahinja nije uspeo da završi.

Marko Stevović, treći član tima, pokazuje da je u usponu forme. U subotu je bio 48. a trku slaloma voženu u nedelju je završio na 33. mestu.

Posle dana odmora idemo u Wengen (Vukićević) i Zagreb (Stanišić, Stevović) - i stakao je trener našeg alpskog tima Miloš Tomić.

Zaslužuje da se pomene i dobar rezultat koji je ostvario makednonski reprezentativac Antonio Ristevski koji je u subotu zauzeo 2. a u nedelju 8. mesto.

Marko Šljivić, je imao najbolji rezultat od takmičara iz BIH. U subotu je ostvario plasman na 15. mesto.

Galerija slika

Komentari