Vesti Alpsko skijanje - Paralel trke SK u Lech / Zuers-u pomerene za dve nedelje

Alpsko skijanje - Paralel trke SK u Lech / Zuers-u pomerene za dve nedelje

Lech / Zuers, AUS | 06.11.2020. | skiracing.com
AUDI FIS SKI WORLD CUP Lech Zrs 960x584

U sredu 4. novembra 2020. FIS je najavio izmenjeni program za paralel trke Svetskog kupa u alpskom skijanju u austrijskom ski centru Lech / Zuers, u ski domenu Arlberg,  pomerajući održavanje trka za dve nedelje kasnije.

Izjava FIS-a glasi:
    Obaveštavamo vas da je nakon pažljivog razmatranja sa svim zainteresovanim stranama, usled nedostatka snega i visokih temperatura, odlučeno da se Audi FIS Svetski kup u skijanju u Lech / Zuersu (AUT) zakazan za 13. - 14. novembar 2020. pomera za 26. - 27. novembar 2020.
    Sledeća kontrola snega biće 18. novembra 2020.

Novi program takmičenja je:
26. novembra: ženske kvalifikacije od 10h i ženske paralel trke od 17h.
27. novembar: kvalifikacije za muškarce od 10h i paralel trke za muškarce od 17h.

Profil staze za paralel takmičenje


Iako se u saopštenju navodi nedostatak snega kao razlog promene rasporeda, takođe treba napomenuti da je država Austrija ove nedelje bila pod blokadom usled porasta zaraze virusom COVID-19. Iako trenutna blokada u Austriji ima izuzeće za profesionalna sportska događanja, promena kalendara ovih trka verovatno uzima u obzir uslove Corona virusa.

Zbog pandemije koronavirusa, trke se na žalost moraju održavati bez gledalaca na lokaciji. Međutim, obezbeđen je TV prenos uživo. Ovim se Alpski Svetski kup se ipak vraća se u kolevku alpskog skijanja nakon 26 godina.



Odlaganje trka znači da će dva slaloma u Leviju od 21. do 22. novembra biti sledeće trke u ženskom kalendaru. Dvostruka olimpijska šampionka i trostruka ukupna pobednica Svetskog kupa Mikaela Shiffrin planira svoj povratak na te trke u finskoj Laponiji. Shiffrin, koja se nije takmičila od 26. januara, preskočila je otvaranje sezone 17. oktobra u Soeldenu nakon što je povredila leđa.

Muškarci nemaju zakazane trke pre takmičenja u Lech / Zuers-u.

      Izvor: skiracing.com & Associated Press


Komentari