Vesti Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović peta u spustu na Prvenstvu Slovenije

Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović peta u spustu na Prvenstvu Slovenije

Krvavec, SLO | 02.04.2015. | skijanje.rs
nevenakrvavec527

Nakon Kranjske Gore gde su vožene tehničke discipline, prvenstvo Slovenije u alpskom skijanju se nastavlja na Krvavcu gde su na programu brzinske discipline, 01. aprila 2015. vožen je spust.

Najbolja Srpska skiašica, Kragujevčanka Nevena Ignjatović je pre 3 dana pobedila u slalomu u Kranjskoj gori, a slovenački mediji su to propratili naslovom "Kruta realnost: Srbkinja najboljša".
Na današnjoj trci Nevena je zauzela 5. mesto što predstavlja odličan plasman obzirom da je prvi put nakon 5 godina startovala spust.

U odsustvu najbolje Slovenačke skijašice svih vremena Tine Maze, državna prvakinja Slovenije u spustu je Mariborčanka Ilka Štuhec koja je titulu potvrdila pobedom u apsolutnom konkurencije u trci na Krvavcu.

Drugo mesto je pripalo Italijanki Lisa Magdaleni Agerer sa zaostatkom +1,89. Treće i četvrto mesto zauzele su dve Slovenačke takmičarke, Katja Horvat (+2,13) i Saša Brezovnik (+2,16). Nevena na petom mestu je imala zaostatak +2,35 sekunde.

U muškoj konkurenciji u trci spusta, u ski centru Krvavec, nastupio je i najbolji Srpski skijš Marko Vukićević, koji je ponovo uspeo da popravi bodove u spustu (sa 49,1 na 45,91) ostvarivši drugi najbolji rezultat ove sezone plasmanom na 22. mesto.

            Foto: FB

Galerija slika

Komentari