Vesti Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović osvojila prvo mesto u Slalomu u Japanu

Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović osvojila prvo mesto u Slalomu u Japanu

Shigakogen, JPN | 07.03.2016. | skisavez.com
nevena japan1a

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović zazuzela prvo mesto u disciplini Slalom koji je vožen u pondeljak 07. marta 2016. u Japanu u ski centru Shigakogen na takmičenju Far East Cup-a i osvojila 6,30 FIS bodova.

Ovo su najbolji FIS bodovi ikada osvojeni u istoriji Srpskog skijanja.

Dan ranije na istom mestu, na Slalom trci Nevena je podelila 2. mesto uz osvojenih 14.00 FIS bodova sa litvankom Lelde Gasuana.

Ovim učinkom je zaokružila najuspešniju sezonu u istoriji srpskog skijanja, a imaće priliku i da dodatno popravi učinak.

Nevena je dan ranije bila druga u istoj disciplini, a kada se na to dodaju četvrto i šesto mesto u veleslalomu, japanska turneja je za nju bila veoma uspešna.

Ignjatović je ove sezone dva puta uspevala da se probije među 30 najboljih devojaka u Svetskom kupu. Oba puta je osvajala bodove u superkombinaciji, najpre u Val Dizeru, a potom i u Zoldeu-El Tarteru.

Ona će narednog vikenda učestvovati u trkama Svetskog kupa u Lencerhajdeu, gde će voziti superveleslalom i superkombinaciju, a do kraja sezone će se koncentrisati na FIS trke kako bi se izborila za što bolju startnu poziciju za narednu sezonu.

 

Galerija slika

Komentari