Vesti Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović na slalomu Svetskog kupa u Leviju

Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović na slalomu Svetskog kupa u Leviju

Levi, FIN | 15.11.2013. | b92
nevenalevi640x389

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović ovog vikenda započinje novu sezonu, učešćem na slalomu u finskom Leviju u okviru Svetskog kupa. Nevena je sredinom nedelje stigla u Finsku i vreme pred trku će pokušati da iskoristi kako bi se na najbolji mogući način pripremila za start takmičenja. Nevena je dobila startni broj 55.

U četvrtak smo imali trening, podloga je dosta tvrda i treba skijati potpuno korektno. U petak nas očekuje slobodno skijanje na stazi na kojoj se održava trka i to je šansa da osetim teren, s obzirom da prvi put skijam ovde. Nadam se da će trening biti uspešan i da će predstavljati još veći motiv za trku”, poručila je Ignjatovićeva iz Finske.

Nevena je u prethodnom periodu uspešno odradila pripreme, kako kondicione na Kopaoniku, tako i one na snegu, na glečerima Zas-Fe i Meltaler. Na Meltaleru je imala priliku da trenira sa najboljim timom Finske u čijem je sastavu i jedna od najboljih skijašica današnjice Tanja Poutiainen.

U Leviju se vozi prvi slalom sezone, prva vožnja je zakazana za subotu od 10 časova, dok je druga tri sata kasnije.

Srpska skijašica u olimpijsku sezonu ulazi maksimalno spremna i očekuje dobre rezultate, posebno u slalomu koji je njena najjača disciplina. O ambicijama u skijaškoj sezoni 2013/14 Nevena je rekla da joj je cilj top trideset u trkama Svetskog kupa.

„Nadam se da ću barem jednom uspeti da se plasiram u drugu vožnju. Svesna sam da mogu i više od toga, ali ne želim da se opterećujem, želim da skijam dobro na trkama i treninzima. Nadam se malo boljem ulasku u novu sezonu u odnosu na prethodnu. Pored Svetskog kupa, važni su mi Evropa kup i, naravno, Olimpijske Igre”, istakla je Ignjatovićeva.

Nevenu posle nastupa u Svetskom kupu u Leviju očekuju i po dve trke slaloma i veleslaloma, koje će se na istom mestu održati u okviru Evropa kupa.

Galerija slika

Komentari