Vesti Alpsko skijanje - Nevena do prvih bodova u FIS Evropa kupu

Alpsko skijanje - Nevena do prvih bodova u FIS Evropa kupu

| 13.12.2013. | Skijanje.rs
serbiaski640

Najblja skijašica Srbije Nevena Ignjatović osvoila je prve bodove FIS Evropa kupa u alpskom skijanju. Ona je u petak 13. decembra 2013. vozila EC slalom trku na kojoj je zauzela 24. Nevena sada ima 7 bodovoa i u plasmanu Evropa kupa slaloma zauzima 43. mesto. Nevenu sutra očekuje još jedna trka Evropa kupa. U pitanju je paralel slalom koji se vozi u italijanskom skijalištu San Vigilio

Pored Nevene, razne međunarodne trke su vozili i ostali alpski skijaši Srbije.

Marko Vukićević je i pored jakih bolova i problema sa desnom potklenicom ipak startovao i stigao do 28. mesta na današnjem spustu na zimskoj Univerzijadi u Trentinu. Vukićević je stazu prevezao za 1:17.75s i imao zaostatak od 4.75s za pobednikom Davide Cazzaniga. U našem timu se bore da poprave zdravstveno stanje kako bi mogao da se takmiči sutra u 10h u superveleslalomu. Od ukupno 87 učesnika, Marko je izvukao startni broj 1, a pridružiće mu se Andrija Vuković sa startnim brojem 40.

Veronika Tomić, posle avgustovskih trka u Ćileu, odskijala je i prvu trku ove sezone u Evropi. Veronika je juče na Citizen veleslalomu u Leogangu (Austrija) zauzela 32. mesto.

Barbara Bogdanović, članica Ski klub Midžor Knjaževac, Kadetska reprezentatvka Srbije u alpskom skijanju nastupila je u petak 13. decembra 2013. na svojoj prvoj FIS trci i osvojila prve FIS bodove. Ona je u Italijanskom ski centru Sexsten Kreuzberg pass vozila FIS NJR - Juniorsku trku slaloma  i zauzela 26. mesto sa osveojenih 166,18 bodova. U narejdnoj nedelji očekuju je još nekoliko FIS trka, a potom sledi povratak  na trening na Staru planinu.

Vanja Starčević posle učešća na trkama u Severnoj Americi vratio se u Evropu. Danas je učestvovao na NJR slalom trci u Italiji u Sexten-Kreuzbergpassu zajedno sa Barbarom Bogdanović kojoj je ovo bila prva trka ove sezone. Vanja Starčević nije uspeo da završi drugu vožnju.

Komentari