Vesti Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin osvojila Kristalni globus pet trka pre kraja

Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin osvojila Kristalni globus pet trka pre kraja

Ofterschwang, GER | 12.03.2018. | b92.net
sifrin 121374

Mikaela Šifrin odbranila je titulu u Svetskom kupu, pet trka pre kraja, pošto je u trci veleslaloma u Ofteršvangu zauzela treće mesto. Američka skijašica sada ima 1.573 boda u generalnom plasmanu, dok Vendi Holdener iz Švajcarske na drugom mestu ima nedostisnižnih 603 boda manje.

Švajcarkinji je bila potrebna pobeda ili drugo mesto u Ofteršvangu kako bi zadržala i matematičke šanse za osvajanje titule, ali je trku završila na 14. mestu.

ifrin je postala tek druga američka skijašica, posle Lindzi Von, koja je više puta trijumfovala u Svetskom kupu. Von je četiri puta osvajala Kristalni globus.

Norvežanka Ragnhild Movinkel pobedila je u Ofteršvangu s vremenom dva minuta, 34 sekunde i 80 stotinki, Nemica Viktorija Rebensburg bila je druga, a Šifrin treća sa 0,74 sekundi zaostatka za pobednicom.

Naša Nevena Ignjatović je nakon prve vožnje zauzela 34. mesto.

----------

Šifrin odbranila titulu u slalomu

Američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je peti put u karijeri mali kristalni globus u slaloum. Ona je do novog malog globusa stigla dan nakon što je trećim mestom u veleslalomu obezbedila veliki Kristalni globus u Svetskom kupu.

Šifrin je u Ofteršvangu bila za 0,09 sekundi brža od Švajcarkinje Vendi Holender koja je nadmašila dve bolje plasirane Austrijanke posle prve vožnje.

Treće mesto na pobedničkom podijumu zauzela je Šveđanka Frida Hansdoter.

Amerikanka je tako sezonu završila sa dva globusa i zlatnom olimpijskom medaljom.

 

 

Komentari