Vesti Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin najbolja u Kihtaju

Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin najbolja u Kihtaju

| 29.12.2014. | b92.net
shifrin

Američka skijašica trijumfovala je na četvrtom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Kithaju.Šifrinova je do druge pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:43.39 minuta.

Drugo mesto, sa osam desetinki zaostatka, zauzela je Šarka Strahova iz Češke, dok je treća bila Švajcarkinja Vendi Holdener. Srpska skijašica Nevena Ignjatović imala je 47. vreme u prvoj rundi, sa četiri sekunde zaostatka u odnosu na Šifrinovu.

Amerikanka je posle prve vožnje imala 15 stotinki prednosti u odnosu na Slovenku Tinu Maze, dok je Stricova bila samo još desetinku iza. Čehinja je gotovo bez problema preuzela vođstvo u drugoj rundi, da bi Maze izgubila dosta vremena, a na kraju Šifrinova bila klasa za sebe. Najbolje tri skijašice sledile su dve Šveđanke Frida Hansdoter i Marija Pietile-Holmner, dok je Maze bila šesta. Najbolja domaća skijašica bila je Nikol Hosp na sedmom mestu, ispred sunarodnice Katrin Cetel, a prvih deset kompletirale su Ana Sven-Larson iz Švedske i Švajcarkinja Mišel Gisin.

Posle poslednje trke u 2014. godini na čelu generalnog plasmana je Maze sa 732 boda, ispred aktuelne osvajačice Ane Feninger sa 487. U poretku slaloma vodi Hansdoterova sa 270, a slede je Maze sa 249 i Pietile-Holmner sa 245. Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se 1. januara paralel slalomom u Minhenu.

 

Komentari