Vesti Alpsko skijanje - Marsel Hiršer najbolji na veleslalomu u Alta Badiji

Alpsko skijanje - Marsel Hiršer najbolji na veleslalomu u Alta Badiji

Alta Badia, ITA | 22.12.2013. | B92
hirscher46515

Austrijski skijaš Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) trijumfovao je na četvrtom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Alta Badiji.

Hiršer je do treće pobede ove sezone, a 50. podijuma u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:37.45 minuta.

Drugo mesto, sa 35 stotinki zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Pantiro, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Amerikanac Ted Ligeti.

Hiršer je u Alta Badiji odskijao sjajno u obe vožnje i u dominantnom stilu došao do trijumfa. U drugoj vožnji je čak napravio jednu grešku, ali je sve uspeo da nadoknadi već posle nekoliko krivina i u cilju zadrži prednost.

Iza najbolje trojice našla su se dvojica Nemaca Fric Dopfer i Feliks Nojrojter, koji je podelio peto mesto sa Timom Džitlofom iz Sjedinjenih Država, a sledio ih je Austrijanac Benjamin Rajh. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Štefan Luic, Leif Kristijan Haugen iz Norveške i Francuz Stiv Misilije.

Norvežanin Aksel Lund Svindal zadržao je prvu poziciju u generalnom plasmanu pred Božić sa 530 bodova, a slede ga Hiršer sa 435 i Ligeti, koji ima 329. U poretku veleslaloma, vodi Hiršer sa 320 bodova, ispred Ligetija sa 260 i Pantiroa sa 255.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se sledeće nedelje, spustom u Bormiju.


     Izvor: B92 | JT

Komentari