Vesti Alpsko skijanje - Mari Mišel Ganjon ostvarila prvu pobedu u karijeri

Alpsko skijanje - Mari Mišel Ganjon ostvarila prvu pobedu u karijeri

Cauhenz, AUT | 12.01.2014. | b92.net
mariemichelegagnon

Kanađanka Mari-Mišel Ganjon došla je do prve pobede u karijeri pošto je slavila na prvoj superkombinaciji sezone u austrijskom Cauhenzeu. Ganjonova je trijumf ostvarila posle takmičenja u superveleslalomu i slalomu, u vremenu od 2:05.55 minuta.

Drugo mesto, sa 32 stotinke zaostatka, zauzela je domaća skijapica Mihaela Kirhgaser, dok je treće vreme imala Nemica Marija Hefl-Riš, koja je bil samo sedam stotih delova sekunde iza.

Posle prve vožnje u vođstvu se nalazila Austrijanka Nikol Hosp, ispred Tine Vajrater iz Lihtenštajna i sunarodnice Ane Feninger. Tada je Ganjonova bila 16, a Kirhgaserova tri pozicije iza, dok je Hefl-Rišova imala deseto vreme.

Kirhgaserova je prva iskoristila to što joj je slalom jača disciplina, ali je Ganjonova uspela da je nadmaši, pre nego što su ostale skijašice izgubile dosta vremena.

Iza najbolje tri skijašice na prvoj superkombinaciji sezone našla se Hospova, a sledile su je Šveđanka Sara Hektor, Tina Maze iz Slovenije i dve Austrijanke Ramona Zibenhofer i Feningerova. Prvih deset kompletirale su Šarka Strahova iz Češke i Deniz Fajerabend iz Švajcarske.

U generalnom plasmanu trenutno vodi Hefl-Rišova sa 731 bodom, 22 više od Feningerove, dok na trećem mestu Vajraterova ima 673 boda.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se već u utorak slalomom u austrijskom Flahauu.

 

Komentari