Vesti Alpsko skijanje - Lara Gut i Aleksis Pantiro pobednici veleslaloma u Zeldenu

Alpsko skijanje - Lara Gut i Aleksis Pantiro pobednici veleslaloma u Zeldenu

Soelden, AUS | 24.10.2016. | B92
soelden2016 1

Lara Gut, aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa, trijumfom u austrijskom Zelndenu otvorila je novu sezonu u Svetskom kupu. Švajcarkinja je slavila u vremenu od 2:23,02, odnosno sa sekundom i po viška u odnosu na Mikaelu Šifrin iz Sjedinjenih Američkih Država, dok je treća bila Marta Basino iz italije.

Što se naše predstavnice Nevena Ignjatović tiče, Srpkinja nije uspela da ostvari potrebno vreme za drugu vožnju pošto je završila kao 54. sa šest sekundi zaostatka u odnosu na Gut.

Sutra dan, u nedelju, na veleslalom trci u Zeldenu u konkurenciji muškaraca pobedio je francuski skijaš Aleksis Pantiro. On je bio najbolji u obe vožnje i ostvario rezultat od 2:14.01 minuta, drugu poziciju zauzeo je domaći takmičar i branilac titule Marsel Hiršer (2:14, 71), dok je treći bio Feliks Nojrojter (2:15.38).

Olimpijski i svetski šampionu veleslalomu Ted Ligeti zauzeo je peto mesto iza slovenca Zana Kranjeca. Među prvih deset su još Tomas Fanara, Džastin Mursije, Henrik Kristofersen, Matje Favre i Luka de Aliprandini.

Takmičenje se nastvlja 13. novembra u finskom Leviju kada je na programu slalom.

Komentari