Vesti Alpsko skijanje - Jansrud najbolji u paralel slalomu u Alta Badiji

Alpsko skijanje - Jansrud najbolji u paralel slalomu u Alta Badiji

Alta Badia, ITA | 21.12.2015. | b92.net
76215G08W01

Norveški skijaš Ćetil Jansrud došao je do prve pobede ove sezone pošto je slavio u paralel slalomu održanom u italijanskoj Alta Badiji. Do ove sezone, paralel slalom je bio deo kalendara Svetskog kupa samo na improvizovanim stazama, kao na primer u Olimpijskom stadionu u Minhenu i centru Moskve, ali je sada održan na pravoj skijaškoj stazi.

Jansrud je do trijumfa došao pobedom u duelu sa sunarodnikom Akselom Lundom Svindalom za 22 stotinke. Treće mesto zauzeo je Šveđanin Andre Mirer, koji je u malom finalu bio bolji od Dominika Švajgera iz Nemačke.

Na putu do finala, Jansrud je bio bolji od Italijana Markusa Sandela, Rikarda Tonetija i Mirera, dok je Svindal eliminisao Nemca Štefana Luica, Siprijena Rišara i Matjea Fevra iz Francuske, odnosno Švajgera.

Najbolju četvoricu sledili su Francuz Aleksi Pantiro, domaći skijaš Masimilijano Blardone i Đino Kavizel iz Švajcarske. Među prvom desetoricom našli su se Fevr, Amerikanac Tim Džitlof i Viktor Mifa-Žande iz Francuske.

Svindal je zahvaljujući drugom mestu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 600 bodova, 57 više od Austrijanca Marsela Hiršera, kojeg je već u prvoj rundi eliminisao Toneti.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u utorak slalomom u Madoni di Kampiljo.

 

Komentari