Vesti Alpsko skijanje - Jansrud i Štraitberger podelili prvo mesto

Alpsko skijanje - Jansrud i Štraitberger podelili prvo mesto

Kvitfejl, Norveška | 28.02.2014. | eurosport.com
517 lvKPQ.AuSt.55

Norvežanin Ćetil Jansrud i Austrijanac Gregor Štraitberger identičnim vremenom podelili su prvo mesto na spustu koji je za Svetski kup vožen u Norveškoj. I danas je u Kvitfjelu svanuo oblačan, vetrovit i kišovit dan, tako da su organizatori bili primorani da značajno skrate mitsku spust stazu u norveškom olimpijskom ski centru.

Spaza je bila "sprinterska", dužine samo 1.770 metara, a koliko je staza bila kratka i laka, dovoljno govori podatak da je preko 25 takmičara ostvarilo vreme unutar jedne sekunde.

Tako je i došlo do podele prvog mesta, jer su Ćetil Jansrud i Gregor Štraiberger bili podjednako brzi (1:05.72), čime su se po prvi put u Svetkom kupu polpeli na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Podijum je kompletirao 26-godišnji Amerikanac, Trevis Ganong, koji je zakasnio 12 stotinki za pobednicima. Kanađanin Erik Gej je bio sporiji 23 stotinke od pobedničkog dvojca, dok je Aksel Lund Svindal zauzeo peto mesto sa 37 stotinki zaostatka. Današnji spust je vožen umesto otkazanog u Garmiš Partenkirhenu, a kasnije i u Sent Moricu.

U subotu je na programu još jedno spust takmičenje za alpske skijaše (direktno na Eurosportu u 11.30h), a u nedelju u 11 časova startuje superveleslalom, ali vremenska prognoza nije obećavajuća.

 

Komentari