Vesti Alpsko skijanje - Ilka Štuhec nova skijaška zvezda Slovenije

Alpsko skijanje - Ilka Štuhec nova skijaška zvezda Slovenije

Lake Louise, CAN | 04.12.2016. | B92.net
ilka stuhec lluis nov2016

Slovenija je opet u transu zbog jedne skijašice. Ilka Štuhec priredila je senzaciju u Lejk Luizu u petak pobedom u prvom spustu sezone. Ova 26-godišnja mariborčanka je prvi put u karijeri stigla do pobedničkog postolja u Svetskom kupu.

Italijanka Sofija Godžija je počela da slavi kada je stigla do prvog mesta sa 1:45,70, ali ju je Štuhec nadmašila za 22 stotinke. Njen dosadašnji najveći uspeh u karijeri bilo je četvrto mesto u superveleslalomu u Biver Kriku pre tri godine.

Treće mesto u petak je izborila Šveđanka Kajsa Kling sa 31 stotinkom zaostatka za pobednicom, dok je prvi favorit Lara Gut bila četvrta sa +0,69 sekundi.

Sutra dan, subotu uveče, na programu je novi spust u Lejk Luizu. Slovenačka skijašica Ilka Štuhec zaokružila je senzacionalni vikend u Lejk Luizu drugom uzastopnom pobedom u spustu.

Štuhecova je u subotu bila bolja od aktuelne šampionke u Svetskom kupu Lare Gut za 0,11 sekundi, dok je treća bila Mađarica Edit Mikloš.

U nedelju 04. decembra, trećeg takmičarskog dana, skijašice su vozile Super G trku. Ilka Štuhec, zvezda ovog takmičarskog vikenda u Lejk Luizu, zauzela je 7. mesto sa 74 stotinki zaostatka za pobednicom Larom Gut. Drugo mesto je osvojila Tina Vairater iz Lihtenštajna dok je do treće poyicije dospela Italijanka Sofija Gođa.

Nastavak Svetskog kupa za skijašice sledi 10. decembra 2016. u Italijanskom Sestriereu.

 

Komentari