Vesti Alpsko skijanje - Hiršer ponovo vodi u Svetskom Kupu

Alpsko skijanje - Hiršer ponovo vodi u Svetskom Kupu

Adelboden, SUI | 12.01.2014. | b92.net
marcel hirscher adelboden article

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobednik je četvrtog slaloma sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u švajcarskom Adelbodenu. Aktuelni osvajač Svetskog kupa je do četvrtog trijumfa ove sezone došao ukupnim vremenom od 1:49.75 minuta.

Hiršer je na kraju imao 29 stotinki prednosti u odnosu na Šveđanina Andrea Mirera, dok je treće mesto zauzeo Henrik Krisofersen iz Norveške.

Posle prve vožnje u vođstvu se nalazio Šveđanin Matijas Hargin, sa 39 stotinki ispred pobednika subotnjeg veleslaloma Feliksa Nojrojtera i Hiršera. U nastavku je Austrijanac uprkos greškama u prvom delu staze sve uspeo da nadoknadi u drugom i preuzme vođstvo od Mirera. Nojrojter je potom napravio grešku i odustao, dok je Hargin izgubio dosta vremena baš u donjem delu staze i morao je da se zadovolji četvrtim mestom.

Peto vreme imao je Italijan Manfred Melg, a pratili su ga sunarodnik Patrik Taler, Markus Larson iz Švedske i Amerikanac Dejvid Čodunski. Među prvih deset naši su se još jedan italijanski skijaš Stefano Gros i Benjamin Rajh iz Austrije.

Zahvaljujući trijumfu Hiršer je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 675 bodova, 23 više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Austrijanac je prvi i u poretku slaloma sa 280 bodova, ispred Hargina sa 220.

Najbolje skijaše današnjice naredna trka očekuje u petak u švajcarskom Vengenu, gde je na programu prva superkombinacija sezone.

 

 

Komentari