Vesti Alpsko skijanje - Hefl-Rišova najbrža na spustu u Kortini

Alpsko skijanje - Hefl-Rišova najbrža na spustu u Kortini

Cortina d'Ampezzo, Ita | 24.01.2014. | B92
Maria Hfl RieschW01

Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš trijumfovala je na šestom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanog u italijanskoj Kortini d’Ampeco. Hefl-Rišova je do treće pobede ove sezone došla u vremenu od 1:17.84, sa 31 stotinkom prednosti u odnosu na Tinu Vajrater iz Lihtenštajna.

Treće vreme imala je Austrijanka Nikol Šmidhofer, koja je bila još 44 stotinke dalje.

Hefl-Rišova je odskijala sjajno, a kada je red došao na nju sa čelne pozicije je pomerila Amerikanku Stejsi Kuk, dok je pre nje duže vreme prva bila Danijela Merigeti iz Italije.

Međutim, junakinja trke u Kortini bila je Šmidhoferova, koja je trećim mestom iznenadila sve, posebno zbog činjenice da je imala startni broj 39. Austrijanka je sa mesta na podijumu pomerila Švajcarkinju Laru Gut, koju je nadmašila za jedan stoti deo sekunde.

Kukova je na kraju bila peta, ispred Austrijanke Ane Feninger, Tine Maze iz Slovenije, Merigetijeve, Amerikanke Džulije Mankuzo i još jedne austrijske skijašice Andree Fišbaher.

Zahvaljujući trijumfu, Hefl-Rišova je povećala svoju prednost u generalnom plasmanu, sada ima 961 bod, ispred Vajraterove sa 803. U poretku spusta, prva je takođe Nemica sa 425 bodova, a prati je Vajraterova sa 340.

Takmičenje u Kortini se nastavlja u subotu novim spustom, dok je u nedelju na programu superveleslalom.


        Foto: FIS-SKI

Komentari